Translate

Η Bild για τη συνέντευξη Α.Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου


«Η πολιτική της Μέρκελ για την Ελλάδα απέτυχε» είναι ο τίτλος του εκτενούς δημοσιεύματος της Bild που αναφέρεται στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο Star.
«Μόλις την Κυριακή ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάλεσε την Καγκελάριο στο τηλέφωνο και την παρακάλεσε για επιπλέον οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη. Τώρα ‘βρυχάται’ σε τηλεοπτική συνέντευξη και καταφέρεται ακόμα και εναντίον της Καγκελάριου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, στις 23:30 ώρα Ελλάδος, ο Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στην εκπομπή ‘στον ενικό’, στο κανάλι Star Channel, και ρωτήθηκε από το κοινό που βρισκόταν στο τηλεοπτικό στούντιο.

Το κεντρικό θέμα της εκπομπής: Η Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές –το θέμα που κυριαρχεί στην Ευρώπη εδώ και εβδομάδες. Ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι: ‘Είναι μία πολύ κρίσιμη φάση για τη διαπραγμάτευση. Δεν έχουμε τίποτα να μπλοφάρουμε’» αναφέρει η Bild και συνεχίζει:

Ο Τσίπρας καταφέρθηκε με σκληρότητα εναντίον της Καγκελάριου: «Η Μέρκελ είναι πολιτικά αδύναμη, έτσι δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι η πολιτική της για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν λειτούργησε».

Η κριτική του για τους δανειστές, χωρίς τη βοήθεια των οποίων η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό, είχε ως εξής: Επέμειναν στα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν στην Ελλάδα και δεν ήθελαν να μετακινηθούν από τις θέσεις τους. Η λιτότητα είναι το έργο τους που δεν θέλουν να καταστρέψουν’ είπε, αναφερόμενος κυρίως στη Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αλλά και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δέχθηκε επίθεση από τον Τσίπρα: «Το λάθος μας ήταν ότι εμπιστευτήκαμε τη ρητή δέσμευση της ΕΚΤ και δεν απαιτήσαμε να μας δοθεί εγγράφως».

Στη συνέντευξη καθίσταται σαφές ότι: Ο Τσίπρας βλέπει τον εαυτό του ως θύμα και αισθάνεται ότι αντιμετωπίζεται με αδικία από την Ευρωομάδα και την ΕΚΤ. Έκανε μάλιστα και εμμέσως, λόγο για εκβιασμό: Μερικοί λένε ότι οι δανειστές μας, μας εκβιάζουν… Μπορώ να δεχθώ ότι έχω εξαπατηθεί» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός φαινόταν στην εκπομπή διαφορετικός σε σχέση με παλαιότερα. Το μαχητικό του πνεύμα… έφυγε. Η εμφάνισή του… δεν είναι πια εκλεπτυσμένη. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα έδειχνε κουρασμένος, μπερδεμένος και θυμωμένος» σημειώνει η Bild.
                                                                                                                                            enikos

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com