Translate

Ο Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα σε «CCC» από «B»Νέο «χτύπημα» από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο οποίος αργά το βράδυ της Παρασκευής υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας.

Την ώρα που η Ελλάδα δίνει μία σκληρή διαπραγματευτική μάχη με τους πιστωτές της, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας στην κατηγορία «CCC» από «B».
Η αναπάντεχη υποβάθμιση, που ήρθε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), αποδόθηκε από τον οίκο Fitch στην έλλειψη πρόσβασης στις αγορές, τις αβέβαιες προοπτικές όσον αφορά την έγκαιρη εκταμίευση
χρημάτων από τους θεσμούς και στα προβλήματα ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού τομέα, παράγοντες που ασκούν μεγάλη πίεση, όπως αναφέρει, στη χρηματοδότηση.
Ο οίκος Fitch σχολιάζει ότι αναμένει η κυβέρνηση να αντέξει τα προβλήματα ρευστότητας χωρίς να αθετήσει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του χρέους, αλλά οι αυξημένοι κίνδυνοι τον οδήγησαν στην υποβάθμιση.
Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο ίδιος οίκος αξιολόγησης είχε επισημάνει πως μπορεί μετά τη συμφωνία στο Eurogroup να περιορίστηκε ο άμεσος κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ωστόσο η ασυμβίβαστη στάση που τήρησαν οι δύο πλευρές πριν από τη συμφωνία, τονίζει την πιθανότητα ενός μελλοντικού σφάλματος.
Το Grexit δεν είναι το βασικό σενάριο, είχε σημειώσει ο οίκος Fitch, αλλά εξακολουθεί όμως να αποτελεί κίνδυνο.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com