Translate

Μέσα στο Μπουντρούμι των Τζιχαντιστών (ΦΩΤΟ,VIDEO)

494



Στο φώς της δημοσιότητας ήρθε το εσωτερικό της μυστικής υπόγειας φυλακή όπου οι ισλαμοπίθηκοι κρατούν ομήρους ανθρώπους από τη Δύση.
Σύμφωνα με την Daily Mail, εδώ είναι το μέρος όπου μεταξύ άλλων οι James Foley, Steven Sotloff και David Haines κρατούνταν μέχρι οι τζιχαντιστές να τους αποκεφαλίσουν.
Αιχμάλωτοι που απελευθερώθηκαν είπαν στη βρετανική εφημερίδα ότι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, πεινασμένοι, επάνω σε σκληρά δάπεδα τσιμέντου και σχεδόν μονίμως στο σκοτάδι μέσα στο υπόγειο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στη βιομηχανική πόλη Σέιχ Νατζάρ, στα προάστια του Χαλεπίου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών του 2013.
Στη συνέχεια τους πήγαν στη Ράκα της Συρίας και τους παρέδωσαν στον δήμιο τους, τον περίφημο «Τζιχαντιστή Τζον».
Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Οι όμηροι ζούσαν μέσα στο σκοτάδι σε υποτυπώδη δωμάτια που μετά βίας μπορούν να χωρέσουν έναν άνθρωπο. Οι συνθήκες άθλιες, ελάχιστο φαγητό και νερό. Το απόλυτο σκοτάδι σε συνδυασμό με το ανυπόφορο κρύο τη νύχτα ενέτεινε τον φόβο των αιχμαλώτων για το τι θα συμβεί.
Κάποιοι νόμιζαν ότι ο εφιάλτης θα λάβει τέλος και θα γυρίσουν στα σπίτια τους, όμως για την πλειοψηφία η κατάληξη δεν ήταν αυτή, αφού ο «Τζιχαντιστής Τζον» ήταν εκείνος που αποφάσιζε για την τύχη τους, κόβοντάς τους το κεφάλι και δείχνοντάς αυτή την πράξη του σε αποτρόπαια βίντεο που έκαναν το γύρο του κόσμου.
1
2
3
4
7
Timeline of captivity: It is thought that most of the Western hostages were imprisoned from July to August 2013 at an Eye hosptial in Aleppo, then were moved to the wood or furniture factory in Sheikh Najjar from late August/beginning of September to December 2013. Then they were moved to at least three different prisons in the ISIS de facto capital of Raqqa for most of 2014
                                                                                                                                                    .makeleio

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com