Translate

Ένοπλη επίθεση στο Κοινοβούλιο του Καναδά-1 νεκρός & οι βουλευτές παραμένουν κλειδωμένοι στα γραφεία τους! VIDEO

kanadas



Πρωτοφανείς για τα δεδομένα του Καναδά είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο κέντρο της Οτάβα, καθώς πάνοπλοι αστυνομικοί αναζητούν τους δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα εντός και εκτός του Κοινοβουλίου με έναν σοβαρά τραυματία.
Οι Αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να εκκενώσουν τους δρόμους και να καλυφθούν, ενώ επικρατεί σύγχυση για τα σημεία από τα οποία ακούγονται πυροβολισμοί στα διάφορα σημεία της πόλης.
Στη Βουλή του Καναδά πολλοί είναι οι βουλευτές που παραμένουν κλειδωμένοι στα γραφεία τους μαζί με τους συνεργάτες τους.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, επικοινώνησε με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το FBI αύξησε το όριο συναγερμού στη χώρα.

Η επίθεση ξεκίνησε από το Μνημείο των Πεσόντων, όταν στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στο Μνημείο δέχθηκε πυρά από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Στη συνέχεια, ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου απ’ όπου ακούστηκαν και άλλα πυρά. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Το κτίριο αποκλείστηκε από την αστυνομία.
Αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν δράστη. Αργότερα η αστυνομία δήλωσε ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ή τρεις ένοπλοι, οι οποίοι αναζητούνται.
Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένας ένοπλος είναι νεκρός.
Οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα έκλεισαν για το κοινό μετά την ένοπλη επίθεση, μεταδίδει το CBC.
Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση, επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο και είναι ασφαλής.

Καναδάς-Πέθανε ο στρατιώτης που πυροβολήθηκε
Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ του Καναδά, ο στρατιώτης που πυροβολήθηκε από ένοπλο στο Μνημείο Πεσόντων έξω από το κοινοβούλιο στην Οτάβα υπέκυψε στα τραύματα του. Ο στρατιώτης είχε διακομισθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.
Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που ο Καναδάς έχει αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από το χαμηλό στο μεσαίο. Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί επίθεση καναδού τζιχαντιστή εναντίον δύο στρατιωτών.
Συγκεκριμένα ο άνδρας, ένας ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους δύο στρατιώτες. Ο ένας από αυτούς πέθανε λίγο αργότερα.
Δεν είναι γνωστό εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται…
Δείτε το σχετικό VIDEO:
makeleio /enikos

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com