Translate

Ολυμπιακός-Ατλέτικο 3-2 (VIDEOS) Μία τρομερά σημαντική νίκη πέτυχε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε με 3-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καραϊσκάκη. Μαζουακού, Αφελάι και Μήτρογλου οι χρυσοί σκόρερ της ομάδας του Μίτσελ.


To 1-0:
Το 2-0:
Το 2-1:
Το 3-1:
Το 3-2:

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα σε μία Ατλέτικο που παρουσιάστηκε μπερδεμένη στα μετόπισθεν. Αφού πέρασε στεγνή την επιθετική δραστηριότητα της πρωταθλήτριας Ισπανίας στο πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Μίτσελ άνοιξε το σκορ μόλις στο 14' με το γκολ του Μαζουάκου (σε έξυπνη κομπίνα σε κόρνερ) και μετέδωσε ακόμη περισσότερη πίεση στον αντίπαλο.
Η Ατλέτικο ένιωσε θιγμένη και με τον Αρντά σε ελεύθερο ρόλο αποφάσισε να πιέση και να πλαγιοκοπήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Το κατάφερε, κυρίως από αριστερά, και έβγαλε φάσεις μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο όμως αντί να σκοράρει, στο 31' μάζεψε την μπάλα από την εστία της. Σε αντεπίθεση, ο Τσόρι πήρε την ταυτότητα των αμυντικών των Ισπανών και ο Αφελάι, αφού εκμεταλλεύτηκε την προσποίηση του Μήτρογλου, έκανε το 2-0. Δύο προσπάθειες στην εστία, δύο γκολ για τον Ολυμπιακό!
Ο πρωταθλητής όμως δεν κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων αφού η πίεση της Ατλέτικο καρποφόρησε στο 38' με το τέρμα του Μάντζουκιτς (που προήλθε και πάλι από δραστηριότητα στα δεξιά της άμυνας του Ολυμπιακού).
Οι "ερυθρόλευκοι" δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες πίεσης και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου από μία Ατλέτικο που ανέβηκε πολύ ψηλά στο γήπεδο. Ο νεοεισελθείς Γκριεζμάν δημιούργησε πολλά προβλήματα και δοκίμασε δύο φορές τα αντανακλαστικά του Ρομπέρτο αλλά εφόσον αυτό το διάστημα πέρασε χωρίς επιπλέον συνέπειες, ο Ολυμπιακός απάντησε δυναμικά.
Ο Μίτσελ έριξε στο γήπεδο τον Εντινγκά και τον Φουστέρ, προώθησε τον Κασάμι και είδε την ομάδα του να πετυχαίνει και τρίτο γκολ, καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Δράστης ήταν ο Μήτρογλου αλλά παραπάνω από το μισό τέρμα ανήκει στον Κασάμι ο οποίος δημιούργησε το ρήγμα από τη δεξιά πλευρά.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε πολλά πράγματα να κάνει στη συνέχεια. Ηθελε να αμυνθεί αποτελεσματικά και να εκμεταλλευτεί τυχόν ευκαιρίες που θα του έδινε η Ατλέτικο στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν κατάφερε το δεύτερο αλλά έκανε το πρώτο, έστω και αν ο Γκριεζμάν έκανε το 3-2 στο 86' μεταδίδοντας, προσωρινά, ανησυχία. Η (μεγάλη) νίκη εν τέλει δεν χάθηκε.
contra.gr/

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com