Translate

Πρόκληση Ρ.Τ. Ερντογάν: "Σαν σήμερα ο τουρκικός Στρατός καθάρισε την Σμύρνη από τους εχθρούς μας"


Η καταστροφή της Σμύρνης το 1922 είναι μέρα μνήμης για την Ελλάδα καθώς εξαφανίσθηκε το ελληνικό στοιχείο στη Μικρα΄Ασία μετά από 2.500 χρόνια όταν η Ελλάδα έπεσε θύμα του αδυσώητου πόλεμου των μεγάλων δυνάμεων.
Για τους Τούρκους είναι μια ημέρα νίκης, καθώς στις 30 Αυγούστου γιορτάζουν την «Ημέρα της Νίκης».
Για τη συμπλήρωση των 92 χρόνων από εκείνη την μαύρη ημέρα, ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να χρησιμοποιήσει λόγια που προκαλούν οργή. Όπως γράφει η Σαμπάχ, στο μήνυμα του προς τους Τούρκους είπε πως «Εκείνη η νίκη συμβολίζει τη δύναμη του τουρκικού έθνους και την υπέρβαση των εμποδίων με το πνεύμα της αδελφοσύνης».
Επίσης συμπλήρωσε πως «Η 30η Αυγούστου είναι η ημέρα που οι τουρκικές δυνάμεις καθάρισαν την περιοχή από τους εχθρούς. Δείξαμε πως είμαστε ισχυρό έθνος που δεν ξέφυγε από την πορεία του και δεν επιτρέπει σε κανέναν να το βλάψει. Χάρη σε αυτή την αποφασιστικότητα, τώρα έχουμε την υπερηφάνεια να ζούμε σε αυτή τη χώρα».
Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου χαιρέτησε την 30η Αυγούστου λέγοντας πως «πήραμε έμπνευση από τους προγόνους μας και έχουμε θέσει ως στόχο να ζούμε ειρηνικά, χωρίς καμία διάκριση μεταξύ των πολιτών μας και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στην περιοχή μας. Εκείνη η ευλογημένη νίκη θα τονώσει την αποφασιστικότητά μας προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης και της ειρήνης».
                                                                                                                                                 defencenet

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com