Translate

Κοροϊδεύουν τον λαό: Νέα επικοινωνιακή φούσκα με την χρηματοδότηση των κομμάτων

Κοροϊδεύουν τον λαό: Νέα επικοινωνιακή φούσκα με την χρηματοδότηση των κομμάτων
Η Χρυσή Αυγή πολύ πριν την αντισυνταγματική αναστολή της χρηματοδότησης της είχε καταθέσει πρόταση νόμου για την περικοπή της χρηματοδότησης των κομμάτων
Νέο δημοσίευμα συκοφαντίας και εξυπνακισμού εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο ΔΟΛ με την ευκαιρία του σχεδίου νόμου για την χρηματοδότηση των κομμάτων. 
Όπως αναφέρει ύπουλα το δημοσίευμα του Βασίλη Χιώτη για να δημιουργήσει εντυπώσεις τα άρθρα του εν λόγω νόμου «αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από βουλευτές και κόμματα, με πρώτους εκείνους του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής». Ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ επιχειρεί κοινώς να δημιουργήσει την εντύπωση ότι «επιτέλους θα ελεγχθούν τα οικονομικά των κομμάτων, αλλά αντιδρά η συστημική Χρυσή Αυγή».
Ο λόγος για τον οποίο ο εν λόγω «δημοσιογράφος» προσπαθεί να εμφανίσει την Χρυσή Αυγή «ενοχλημένη» είναι επειδή ο νόμος προβλέπει την «αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε περίπτωση άσκησης δίωξης και επιβολής προσωρινής κράτησης κατά του αρχηγού κόμματος ή προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου των βουλευτών». Δεν τολμάει, βεβαίως, ο κ. Χιώτης να πει ότι η εν λόγω φωτογραφική διάταξη ισχύει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να «ενοχλήσει» η νομοθέτηση της, αφού αυτό έχει συμβεί ήδη, χώρια που η διπλή εκτύπωση ενός νομοθετήματος δεν αυξάνει την ισχύ του.
Θα άξιζε να αναφέρει ο κ. Χιώτης πως η Χρυσή Αυγή κάνει τον πολιτικό της αγώνα, όντας μη χρηματοδοτούμενη εδώ και έναν και πλέον χρόνο. Αυτό αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι απολύτως εφικτή η πραγματοποίηση του σχεδίου νόμου της Χρυσής Αυγής για την κρατική χρηματοδότηση, η οποία παραμένει στα συρτάρια. Θυμίζουμε την πρόταση νόμου που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στις 16 Ιουλίου 2012:
Ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρεσβεύει την πλήρη κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το Κράτος. Όμως, η παρ. 2 του άρθρου 29 του Συντάγματος, όπως ισχύει σήμερα, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Για να προταθεί η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η ως άνω διάταξη του Καταστατικού Χάρτη της Πολιτείας. Περαιτέρω, αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης, εν προκειμένω πριν το έτος 2013.
Για τους λόγους αυτούς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταθέτει πρόταση νόμου για τον ουσιαστικό περιορισμό (κατά τα 4/5) σε πρώτη φάση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το κράτος και δεσμεύεται εν συνεχεία να ζητήσει στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει την κρατική χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα.
Αφότου, λοιπόν, ξεπεράσαμε αυτόν τον «σκόπελο» της «ενόχλησης», πάμε να δούμε αυτό το νομοθέτημα, όπως μας μεταφέρεται από το κατοχικό «Ελεύθερο Βήμα». Σας αναφέρουμε εν συντομία κάποιες από τις διατάξεις του εν λόγω νομοθετήματος, με τον απαραίτητο σχολιασμό.
  • Βουλευτές και κόμματα υποχρεούνται στο εξής να κοινοποιούν τις συναλλαγές τους με διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες δημοσκοπήσεων ή εταιρείες ΜΜΕ. – Αλήθεια τολμάνε να το κάνουν αυτό, ώστε να δούμε εμπράκτως ποιος «ταΐζει» τις εταιρείες δημοσκοπήσεων; Αλλά φευ τα κόλπα τα έχουν ήδη έτοιμα, αφού τις καταθέσεις θα τις κάνουν οι «κηπουροί».
  • Επιβάλλεται υποχρεωτική ανάρτηση όλων των εσόδων και των εξόδων βουλευτών και κομμάτων στο Διαδίκτυο, καθώς και των ονομάτων των χρηματοδοτών τους. – Ο Μιχελάκης, δηλαδή, θα πρέπει να αναρτήσει τον Πάλλη ή μόνο ότι έχει τιμολόγιο αναρτάται;
  • Απαγορεύεται η χορήγηση δανείων στα κόμματα από τις τράπεζες με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση πέραν του τρέχοντος έτους. – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ήδη έχουν πάρει δάνεια με ορίζοντα δεκαετίας και έχουν έτσι και αλλιώς «τρύπες» εκατοντάδων εκατομμυρίων τι θα κάνουν; Κλέφτες θα γίνουν;
  • Τέλος ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων περιέρχεται στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. - Ταιριαστό, αν σκεφτεί κανείς την ιστορίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα αναφέρεται ότι σκοπός της εν λόγω διατάξεως είναι η μη ταύτιση ελεγχομένου και ελεγκτή γεγονός θεμιτό, όμως τι συμβαίνει από την στιγμή που η κυβέρνηση διορίζει τους προϊσταμένους της εν λόγω αρχής; Πλέον ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων περιέρχεται στην κυβέρνηση, διαμέσου της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης»;
Εν γένει πρόκειται για ένα νομοθέτημα που σκοπό του έχει την κατά το δοκούν εφαρμογή. Η περιβόητη αρχή δεν πρόκειται ποτέ να ελέγξει τα οικονομικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο θα είναι πλήρως ελεγχόμενες και λειψές, αφού θα ελέγχει αν παραλείπεται τίποτε. Το ΚΚΕ θα αποκτήσει άλλη μία εξάρτηση από το σύστημα και ο κοινοβουλευτικός βίος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με άλλο ένα «όπλο» στην φαρέτρα των συστημικών κομμάτων, για να ελέγχουν πιθανούς αντιφρονούντες. 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com