Translate

Πούτιν: Ελπίζω να μην χρειαστεί να επέμβουμε στρατιωτικά στην Ουκρανία, αλλά σας θυμίζω ότι έχω άδεια

putin-vladimir-660Την ελπίδα να μην χρειαστεί να επέμβει η Ρωσία στρατιωτικά στην ανατολική Ουκρανία, έξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος έσπευσε να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι έχει την άδεια να το κάνει αν χρειαστεί.


«Σας υπενθυμίζω ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (σ.σ.:Άνω Βουλή της Ρωσίας) μου έχει παράσχει το δικαίωμα να κάνω χρήση στρατιωτικής βίας στην Ουκρανία» τόνισε με νόημα το κ. Πούτιν ενώ χαρακτήρισε σοβαρό έγκλημα την απόφαση του Κιέβου να στείλει ένοπλες δυνάμεις στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας χωρίς να προχωρήσει σε διάλογο.

Ανέφερε επίσης ότι είναι δυνατόν να υπάρξει τάξη στην Ουκρανία «μόνο μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίες και όχι χρησιμοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις, τα τανκς και την αεροπορία».

Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις συζητήσεις στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι «Μόσχα και Κίεβο έχουν μακροπρόθεσμα κοινά συμφέροντα. Δεν μπορούμε να κάνουμε ο ένας χωρίς τον άλλον».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να πλέξει το εγκώμιο των πρώην ουκρανικών ΜΑΤ, της διαβότητης Μπερκούτ, αναφέροντας ότι υπηρέτησαν με τιμή στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.

Σημειωτέον ότι άνδρες της διαλυμένης Μπερκούτ μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Κίεβο βρέθηκαν στην Κριμαία να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της περιοχής λίγο πριν την απόσχιση, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν τον ρόλο της αστυνόμευσης στην χερσόνησο.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com