Translate

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΡΑΠΕΖΑ! Νέα φαεινή ιδέα ! Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης η πληρωμή ενοικίων! ΝWO

Η μανία αλά Big Brother “φακελώματος” και καταγραφής όλων των συναλλαγών, όλων των Ελλήνων, αλλά και η λύσσα της κυβέρνησης να στέλνει τον κόσμο στις τράπεζες για τα πάντα, εκδηλώνεται με μια… ακόμη φαεινή ιδέα, που θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους απλούς πολίτες! 
 Τρόπους για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή στο εισόδημα από ενοίκια αναζητά το υπουργείο Οικονομικών. Με δεδομένη την κατάργηση της υποχρέωσης δήλωσης εισοδήματος από μισθώματα που δεν έχουν εισπραχθεί από τους ιδιοκτήτες τους, στο
υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν λύσεις προκειμένου να μην πάρει διαστάσεις η απόκρυψη εισοδήματος. Η κυριότερη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στο εισόδημα από ενοίκια είναι αυτή της υποχρεωτικής εξόφλησης των μισθωμάτων με τραπεζικά μέσα από ένα όριο μηνιαίου μισθώματος και πάνω. Στην πράξη κάθε ενοικιαστής θα υποχρεώνεται, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει είναι μεγαλύτερο από 100 ή 150 ευρώ, να το εξοφλεί με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη ή με επιταγή. Εφόσον δεν το κάνει δεν θα θεωρείται ότι το ενοίκιο έχει εξοφληθεί ενώ θα αποτελεί και φορολογική παράβαση τόσο για τον ενοικιαστή όσο και για τον ιδιοκτήτη. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να επικαλεστούν μη είσπραξη ενοικίων και κατά συνέπεια δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν και να φορολογηθούν για αυτά εφόσον δεν εμφανίζονται να τα έχουν εισπράξει μέσω του τραπεζικού συστήματος. Με το πέρασμα των ενοικίων από το τραπεζικό σύστημα το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι θα περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή στις τάξεις των ιδιοκτητών ακινήτων η οποία λαμβάνει συγκεκριμένες μορφές. Η κυριότερη από αυτές είναι η δήλωση χαμηλότερου τιμήματος από αυτό που πραγματικά εισπράττει ο ιδιοκτήτης και καταβάλει ο ενοικιαστής. Στην πράξη συμφωνούν μεταξύ τους στην αναγραφή ενός χαμηλότερους τιμήματος στο μισθωτήριο συμβόλαιο και στην καταβολή του υπολοίπου με μετρητά στα χέρια του ιδιοκτήτη.
 Ο τελευταίος δηλώνει στη φορολογική του δήλωση μόνο το μίσθωμα που φαίνεται στο μισθωτικό συμφωνητικό. Με την υποχρεωτική καταβολή του ενοικίου μέσω της τραπέζης ο ενοικιαστής θα πρέπει να καταβάλει το δηλωμένο μίσθωμα σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη και να καταβάλει το υπόλοιπο μετρητά. Στην πράξη δημιουργείται ένα επιπλέον κόστος σε χρόνο για τον ενοικιαστή ενώ η όλη διαδικασία περιπλέκεται. Να σημειωθεί ότι ήδη το τραπεζικό σύστημα χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στις τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών. Συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων, καθώς και μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων αξίας άνω των 500 ευρώ πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού συστήματος.
 Αν δεν πραγματοποιηθούν μέσω τράπεζας δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα του λήπτη. 
                                                                                                                                             capital.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com