Translate

Xωρίς ηλεκτρομαγνητική ασπίδα και με οξεία ψωρίαση τα πολεμικά μας υποβρύχια !

polemiko-nautiko
Σε συχνότητες κάτω απο 8 GHz ή πάνω απο 12 GHz το Υ/Β Παπανικολής όταν είναι στην επιφάνεια ανιχνεύεται απο ραντάρ. Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία του τέως υπουργού Άμυνας πρώην Τούρκογλου και των τότε συμβούλων του, που τρολάρισαν μόνιμα και άσχημα με τις επιλογές τους - που δεν δικαιολογούνται απο πολιτικές σκοπιμότητες - την Εθνική Άμυνα της Ελλάδας και παράλληλα ευνόησαν μόνιμα αυτή της Τουρκίας.
Το θέμα των υποβρυχίων δεν έχει τελειώσει ακόμη γιατί απλά δεν έχει αρχίσει. Για τηνηλεκτρική και την ηλεκτρομαγνητική τους υπογραφή χαμηλής συχνότητας και τους ανιχνευτές τους, για τα sonars κλπ δεν σας έχω μιλήσει ακόμη. Θα γίνει και αυτό όπως και πολλά άλλα. Θα υπάρξουν
εκπλήξεις. Ατελείωτες εκπλήξεις σε ένα δρόμο, που όποιος δεν βελτιώνεται χάνει… Χάνει.
Την ώρα που ασχολούμαι με τις προβατίνες του υπ. Εξωτερικών και Γυναικείας Λιθοσφαίρισης για το κουτσούρεμα που έγινε στην Ελληνική ΑΟΖ, όπως και με κάποιους καθηγητές Πανεπιστημίων που έκαναν το Μάστερ που διδάχτηκαν Διδακτορικό, το Πολεμικό μας Ναυτικό έχει μείνει μόνο με ένα υποβρύχιο ζαβλακωμένο, τον Παπανικολή. Τα άλλα κάθονται και σαπίζουν στο Σκαραμαγκά στέλνοντας παθητικά φιλιά στους γλάρους, τους τουρίστες και τους αργόσχολους.

Τα υποβρύχιά μας σαπίζουν απο τη προφανώς κακή ποιότητα των υλικών κατασκευής τους. Σε λίγα χρόνια θα φοβάσαι να μπείς μέσα. Παράλληλα μερικά απο αυτά παραμένουν παροπλισμένα χωρίς μπαταρίες με την ανοχή του υπουργείου Άμυνας και Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων. Το άσχημο όμως δεν είναι μόνο η κακή εξαρχής σχεδίαση τους αλλά και το ότι με τις επιδιορθώσεις που γίνονται ή έγιναν και την υπάρχουσα τεχνολογική ανεπάρκεια της Ελλάδας έχουν γίνει εύκολα ανιχνεύσιμα.
Ο Παπανικολής ας πούμε με την επιλογή της αύξησης του βάρους του κατά 200 περίπου τόνους για βελτιώσει προβλήματα αστάθειας (σίγουρα δημιουργήθηκαν άλλα) αύξησε το μέγεθος της μαγνητικής και ηχητικής του υπογραφής, όπως και μείωσε την ταχύτητα του κατά 2 νμ την ώρα κάτω απο τη θάλασσα. Συνήθως αυτά ταξιδεύουν με ταχύτητα 8 ν.μ./ώρα. Τώρα πάει με 7 ν.μ./ώρα. Διαβάστε όλοι σας αυτό το άρθρο εδώ και να μη χάνετε τις συνέχειες. Οι “ναυτικοί” του κάμπου πρέπει να τα διαβάζουν πρώτες.
Χαίρε Καίσαρ! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν…
Στη φωτογραφία της κορυφής o ΑΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι έκανε έλεγχο στο υποβρύχιο Παπανικολής. Μόνο που ο έλεγχος ήταν ελλειπής. Η απόδειξη στη φωτογραφία.
Πολλές πλάκες υλικού απορρόφησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (εφεξής θα τις αναφέρω σαν “ηλεκτρομαγνητική ασπίδα” του υποβρυχίου), που χρησιμοποιούνται όταν ένα υποβρύχιο είναι στην επιφάνεια για να μη ανιχνεύεται απο τα εχθρικά radar λείπουν απο τη θέση τους και δεν έχουν αντικατασταθεί (Δείτε το ένθετο στη φωτογραφία της κορυφής).
Κάποιοι ηλίθιοι καραβανάδες του ναυτικού έχουν δημιουργήσεικεραίες εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην επιφάνεια του υποβρυχίου (εκεί που λείπουν οι πλάκες στη φωτογραφία)! Ευθύνη έχουν όλοι απο τη στιγμή που γνωρίζουν και τώρα γνωρίζουν.
Ανάγκη για άμεσο ξεσκαρτάρισμα σε όλους και σε όλα συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού…
Το ανωτέρω γεγονός που σίγουρα δεν θα είναι το μοναδικό δείχνει άγνοια, βλακεία, ανικανότητα, εσκεμμένη τακτική και προμελετημένη μεθοδολογία κατά των Εθνικών συμφερόντων.
Για το λόγο αυτό, πρέπει να γίνει το συντομότερο ένα ξεσκαρτάρισμα σε όλους τους υπάρχοντες καθηγητές στις Στρατιωτικές Σχολές και σε όλα τα “Γραφεία” του υπ. Άμυνας. Δεν είναι μόνο τα όσα αφορούν το “γένος” (ένα πρόβλημα στο οποίο εστιάζεται το υπουργείο Άμυνας), είναι και η ύλη που διδάσκονται και οι ώρες και οι τεχνολογικές κατευθύνσεις που υπάρχουν. Η επιστήμη έχει προχωρήσει και πρέπει να διδάσκονται πολλά μαθήματα. Οι καθηγητές μπορεί να είναι και πολίτες αλλά πρέπει να είναι και αυστηρά διαβαθμισμένοι.
Το συμπέρασμα μέχρι στιγμής είναι: Συντήρηση ΜΗΔΕΝ. Ασχετοσύνη ΑΡΙΣΤΑ. Εκπαίδευση για το ΜΠΟΥΤΣ...
Ο άνθρωπος που παρέλαβε το Υ/Β Παπανικολής ήταν ο πρώην Τούρκογλου! Ο πιό επιτυχημένος… 
 
Σας υπενθυμίζω ότι στην πορεία του για τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας απο το Κίελο της Γερμανίας το Υ/Β Παπανικολής έχασε στο δρόμο πολλές απο αυτές τις πλάκες, όπως και ένα μικρότερο sonar.
Στο υποβρύχιο, κατά τη βιαστική κατά πολλούς παραλαβή του απο το υπ. Άμυνας και τον τότε υπουργό πρώην Τούρκογλου και όπως γράφτηκε τότε στα ΜΜΕ, οι πλάκες αυτές αντικαταστάθηκαν απο τους εργάτες των ναυπηγείων απο άλλες που βρήκαν σε άλλα υποβρύχια παροπλισμένα (!!!) στο Σκαραμαγκά. Αυτό ήταν ένα ακόμη λάθος που κάνει κακό στην ανιχνευσιμότητα του υποβρυχίου στην επιφάνεια.
Όλες οι πλάκες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μια ηλεκτρομαγνητική ασπίδα υποβρυχίου, ακόμη και αυτές του εμπορίου, δεν είναι ίδιες απο τεχνολογική άποψη ούτε καν απο προδιαγραφές. Τέτοιες πλάκες ούτε φτειάχνονται στην Ελλάδα ούτε ξέρουν να τις ελέγξουν.
Ο πρώην Τούρκογλου όταν παρέλαβε το Υ/Β Παπανικολής νόμιζε ότι έβαφε Τούρκικους καμπινέδες… Θυμάμαι μια ερώτηση που του έγινε τότε για το θέμα της βιαστικής παραλαβής του υποβρυχίου στο “ελεύθερο” ραδιόφωνο Real-FM από τον Ν.Χατζηνικολάου, όπως μου τα μετέφερε ένας φίλος. Μεταξύ των άλλων τον ρώτησε και για το θέμα της ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας…
Ο πρώην Τούρκογλου από την απάντηση που έδωσε στον ερωτώντα, φάνηκε ότι είχε αντιληφθεί τις πλάκες αυτές σαν διακοσμητικό στοιχείο του υποβρυχίου!
Το Αμυντικό Δόγμα της χώρας επί Τούρκογλου έφτασε να κυκλοφορεί όπως παραδέχτηκε ο ίδιος σε USB stick…!
Τί ντροπή να ακούγεται κάτι τέτοιο στη Βουλή την ημέρα της ψήφισης της παράδοσης της ΕΘνικής μας κυριαρχίας με πρωτοστατούντες τον Παυλόπουλο (αυτόν που του ρίχνουν πλέον μπουκάλια) και τον πρώην Τούρκογλου (που του διαθέτει μάλιστα το κράτος τεθωρακισμένο όχημα αντί να οδηγεί παπί), με προφανή σκοπό να πέσει περισσότερο το φρόνημα των Ελλήνων στρατιωτικών και των πολιτών μέσα απο τον εκχυδαισμό του επιπέδου της πολιτικής ζωής, διότι αυτό έγινε τότε στη Βουλή και σε αυτό συμμετείχαν όλοι και όλες.
Ευτυχώς μερικοί πολίτες επιτέλους κατάλαβαν και σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει στην Αθήνα – σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις- ποσοστό ΜΗΔΕΝ. Ο πρώην Τούρκογλου έγινε νύν υπουργός ΜΗΔΕΝ. Η δικαιοσύνη όμως για αυτόν τον κύριο δεν έχει ακόμη λειτουργήσει και πρέπει να λειτουργήσει.
Τραγική η κατάσταση της Εθνικής μας Άμυνας 
 
Αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο απο τη συνεχιζόμενη κακή και αδιάφορη πολιτική που ακολουθείται, η οποία μειώνει περισσότερο την ήδη περιορισμένη και στο χειρότερο επίπεδο που έχει υπάρξει ποτέ Εθνική μας άμυνα αλλά και την ορατή έλλειψη ομοψυχίας που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα. Αυτό δεν διορθώνεται μόνο με μισθούς αλλά και με βελτίωση της μαχητικής ικανότητας και με αναβάθμιση των όπλων, κάτι που δεν γίνεται. Η Εθνική μας άμυνα γκρεμίζεται συνέχεια. Πρώτοι το κάνουν αυτοί που μιλούν για “πατρίδα” ενώ η Συριοποίηση της χώρας είναι πρό των πυλών.
Tα shows του ΑΓΕΕΘΑ που γίνονται συχνά-πυκνά και στηρίζουν την πολιτική ηγεσία, δεν μειώνουν τη τεράστια σαπίλα που υπάρχει στην Εθνική Άμυνα. To καρκίνωμα συνεχίζει να υπάρχει. H Ελλάδα μια χώρα με τόσα νησιά έχει αφοπλίσει το Πολεμικό της Ναυτικό. Σίγουρα έχει γίνει συμφωνία με τη Τουρκία. Δεν εξηγείται αλλοιώς τόση σαπίλα.
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους… και όταν οι ναύαρχοι της στεριάς πλέον και του Bar “o Αβέρωφ…” ενδιαφέρονται μόνο για τις συντάξεις και για τις δημόσιες σχέσεις τους, τότε ούτε ένα υποβρύχιο δεν θα μείνει αξιόμαχο. Έτσι και έγινε.
Από ότι φαίνεται όμως και στα υπόλοιπα υποβρύχια U214 δεν έχει τοποθετηθεί η πολύ σημαντική για την επιβίωση τους ηλεκτρομαγνητική ασπίδα. Την ικανότητα δε να την επιλέξοιυν οι εδικοί επι του θέματος στο ΓΕΕΘΑ ή το υπ. Άμυνας μελλοντικά ευθέως την αμφισβητώ. Είναι και πολλά τα “γραφεία” εκεί μέσα.
Κοιτάω τη φωτογραφία με το Y/B Πιπίνο και μου γίνεται η τρίχα κάγκελο. Όσο πιο πολλές βίδες και frames υπάρχουν μαζί τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για το υποβρύχιο απο πλευράς ανιχνευσιμότητας και μαχητικής ικανότητας.
Ποιός αποφάσισε το σχεδιασμό αυτό ύπνοι μου; Ποιός πατριώτης τον επέλεξε και γιατί;

πηγη
pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com