Translate

VIDEO - Χριστιανικό χωριό της Συρίας «απελευθερώθηκε» από τα σκυλιά του ισλάμ - αντάρτες...Μετά τους ανάγκασαν να ασπαστούν την ''θρησκεία'' των παρανοϊκών (ισλάμ) (ΞΕΦΤΙΛΑ)

Τρομοκρατημένοι Σύροι χριστιανοί περιγράφουν πως οι αντάρτες αφού τους "απελευθέρωσαν" τους ανάγκασαν, υπό την απειλή θανάτου, να ασπαστούν το ισλάμ. 

Αντικαθεστωτικές δυνάμεις, με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα, πήραν τον έλεγχο του χριστιανικού χωριού Μααλούλα στη Συρία, μετά από μάχη με τις δυνάμεις του Άσαντ.

Τέχνασμα χρησιμοποίησαν οι 1.500 ισλαμιστές αντάρτες προκειμένου να εξουδετερώσουν την φρουρά του χριστιανικού κατά βάση χωριού. Οι αντάρτες αυτοί προέρχονται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το «Απελευθερωτικό Μέτωπο του Qalamon», οργάνωση-παράρτημα της αλ-Κάιντα στην Συρία, καθώς και από την φανατική Αλ Νούσρα.

Εμφανίστηκαν στο ξενοδοχείο της περιοχής προσποιούμενοι τους Χριστιανούς προσκυνητές...αλλά το πρωί εμφανίστηκαν με καλάσνικοφ στα χέρια, σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους και εξοντώνοντας μετά από σφοδρή μάχη την μικρή φρουρά του Μααλούλα.

Αναφορές εκφράζουν φόβους για βοήθεια των ανταρτών από δυνάμεις της δύσης, αφού στις ομάδες των ανταρτών υπάρχει αυξημένη εισροή ακραίων ισλαμικών στοιχείων.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής, οι αντάρτες με τα γένια φώναζαν “Ο Θεός είναι μεγάλος”, κατά την εισβολή τους στην πόλη, ενώ αμέσως μετά την κατάληψή της έκαναν επιθέσεις σε σπίτια και εκκλησίες.

“Σκότωναν τους ανθρώπους. Άκουσα πυροβολισμούς και μετά είδα τρεις ανθρώπους νεκρούς στο δρόμο. Πότε ο πρόεδρος Ομπάμα θα δει τι μας έχει βρει;”.

Ένας άλλος κάτοικος δήλωσε:

“Είδα τους στρατιωτικούς να σέρνουν πέντε κατοίκους και να τους απειλούν λέγοντάς τους: ή θα ασπαστείς το ισλάμ ή θα σου κόψω το κεφάλι”.

Ακόμα ένας είπε ότι είδε κάποιον να βεβηλώνει μία εκκλησία, ενώ ακόμα δύο ένοπλοι μπήκαν μέσα σε δύο άλλες εκκλησίες και τις λήστεψαν”.

Το μικρό χριστιανικό χωριό βρίσκεται σε 25χλμ απόσταση από τη Δαμασκό και είναι από τα λίγα μέρη του κόσμου όπου ακόμα μιλάνε τη γλώσσα του Ιησού, τα αραμαϊκά.

Από την αρχή των εμφυλίων μαχών έχει γίνει κομβικό σημείο για τις μάχες, λόγω της εγγύτητάς του στην πρωτεύουσα.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν στην κατοχή των δυνάμεων Άσαντ, αλλά από το περασμένο Σαββατοκύριακο, καταλήφθηκε από αντικαθεστωτικές δυνάμεις, με ισχυρό ισλαμικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους ακούγεται ποικιλία γλωσσών ανάμεσα στους αντάρτες, που δεν είναι ντόπιοι κατά κύριο λόγο. Πολλοί φοβούνται την ενσωμάτωση μελών της Αλ Κάιντα στις αντάρτικες δυνάμεις. Ένας κάτοικος ανέφερε ότι μεταξύ των γλωσσών, που άκουσε να μιλάνε οι κατακτητές τους, ήταν τυνησιακά, λιβυκά, μαροκινά και τσέχικα.

Σε ένα βίντεο που βγήκε στο διαδίκτυο, ένας αρχηγός των ανταρτών φωνάζει στην κάμερα:

“Καθαρίσαμε τη Μααλούλα από όλα τα σκυλιά του Άσαντ”.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, όμως ο αντάρτης φώναξε:

“Ο στρατός έχασε πολλούς στη μάχη με την τρομοκρατία”.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com