Translate

Και επίσημα στους Kαναδούς το 27,6% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος

Με δύο ξεχωριστές αποφάσεις που υπεγράφησαν την Παρασκευή, τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών ενέκριναν  την πώληση του 26,7% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο καναδικό επενδυτικό fund PSP Investments.
Η συμφωνία πώλησης στους Καναδούς επενδυτές του 26,7% που κατείχε, μέχρι πρότινος, η Hochtief ισχύει αναδρομικά από την πρώτη Ιανουαρίου 2013 και το «πράσινο φως» του ελληνικού Δημοσίου, σηματοδοτεί (και επίσημα) την μεταβίβαση στην PSP του μεριδίου στο ΔΑΑ.


Όπως είχαν αναφέρει στο Capital.gr τον περασμένο Μάιο, όποτε συνάφθηκε η συμφωνία πώλησης μεταξύ Hochtief και PSP,  επικεφαλής του καναδικού fund το αεροδρόμιο των Σπάτων είναι ένας από τους έξι μοναδικούς ελκυστικούς αερολιμένες της PSP και αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο σημαντικά asset της ελληνικής οικονομίας.

“Δεν σχολιάζουμε φημολογίες”

Την ίδια στιγμή, η επικύρωση της πώλησης του 26,7% στους Καναδούς αναζωπύρωσε τα σενάρια για ενδεχόμενο ενδιαφέρον της PSP Investments για το 100% του «Ελ. Βενιζέλος». Ωστόσο, όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες πλευρές επισημαίνουν πώς δεν υφίσταται τέτοιου είδους ενδιαφέρον.

Πηγές, εξάλλου, της PSP Investments με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr σημειώνουν ότι «πολιτική της εταιρείας είναι να μην σχολιάζει φήμες ή υποθέσεις (speculations)».

Πάντως, ο στόχος της PSP Investments με την απόκτηση συμμετοχών σε έξι αεροδρόμια (Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϋ, Τίρανα) ήταν η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της.

Σημειώνεται ότι το τίμημα πώλησης των έξι συμμετοχών της Hochtief είναι 1,1 δισ. ευρώ.
                                                                                                                           capital.gr


Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com