Translate

Πολλά ακούγονται τελευταία περί Codex Alimentarius! Ξέρουμε τι ακριβώς πρεσβεύει όμως αυτός ο κώδικας; Σίγουρα μας αφορά, σίγουρα κάτι σκέφτηκαν πάλι για το καλό μας!








               




Πολλά ακούγονται τελευταία περί Codex Alimentarius! Ξέρουμε τί ακριβώς πρεσβεύει όμως αυτός ο κώδικας? Σίγουρα μας αφορά, σίγουρα κάτι σκέφτηκαν πάλι για το καλό μας! Η γνωστή ιστορία που προσπαθούν να μας σώσουν κάποιοι! Είναι έτσι ή απλά κοιτούν κάποιοι "να φέρουν τη δημοκρατία όπως στο Ιρακ"? Κατά καιρούς είχα αναφέρει πως παίζονται πολλά παράξενα στο θέμα διατροφής μας! Ειδικότερα στα θέματα "Λίγες Σκέψεις... Τί και γιατί μας ταΐζουν" ή τελευταία στο "Χωρίς δικά μου λόγια... (4)" θα δείτε πολλές παράξενες απαγορεύσεις! Γιατί γίνεται όλο αυτό? Σαν θέμα δεν ανακαλύπτω την Αμερική, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και έχουν παίξει πολλές αναλύσεις! Απλά θέλω από τη μεριά μου να προσπαθήσω να το φέρω λίγο στο παρασκήνιο, να γίνει πιο γνωστό και να μη το περάσουμε στα ψηλά γράμματα! Ισως έτσι κάτι να αλλάξει...

Ο «Codex Alimentarius» μεταφρασμένος από τα λατινικά, που σημαίνει ένας «Κώδικας Τροφίμων». Περιλαμβάνει μια σειρά γενικών και συγκεκριμένων προτύπων ασφάλειας τροφίμων που έχουν διατυπωθεί με στόχο την προστασία της καταναλωτικής υγείας και τη διασφάλιση δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων. Προβλέπει τα τρόφιμα που τίθενται στην αγορά για τοπική κατανάλωση ή εξαγωγή να πρέπει να είναι ασφαλή προς βρώση και καλής ποιότητας. Επιπλέον, τα τρόφιμα δεν πρέπει να φέρουν τους νοσογόνους οργανισμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ζώα ή τα φυτά στις χώρες εισαγωγής.

Ο «Codex Alimentarius» οργανώθηκε από κοινού στη δεκαετία του '60 από δύο οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών: τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο σκοπός του ήταν να καθοδηγήσει και να προωθήσει την επεξεργασία και καθιέρωση των ορισμών και των απαιτήσεων για τα τρόφιμα, να βοηθήσει στην εναρμόνισή τους και, με αυτό τον τρόπο, να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις 170 χώρες, οι οποίες είναι μέλη του «Codex Alimentarius» και οι οποίες συμμετέχουν στη σύνταξη των προτύπων και πολύ συχνά στην εφαρμογή τους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Αυτά είναι τα θετικά, τα λόγια που βγαίνουν για να ηρεμίσουν τα πνεύματα και να δεχτούμε ότι μας απαιτήσουν... Πίσω από αυτές τις λέξεις όμως τί κρύβεται?

Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την "ασθένειας", χαρακτηρίζοντάς τις "τοξίνες ή δηλητήρια". Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).

Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πως βάζουν "με το έτσι θέλω" κάτι στη διατροφή μας, όπως έγινε και με άλλα κόλπα, βλέπε τα θέματα που έχω αναφερθεί στο παρελθόν πχ. "Λίγες Σκέψεις... Τί και γιατί μας ταΐζουν" ή "Είμαι λίγο πειραματόζωο..." ακόμα χειρότερα στο "Γνώρισε Το Κρέας Σου " για το φθόριο στο νερό μας και θα δεις πολλά παράξενα πράγματα που δεν κολλάνε, απλά μάθαμε να ζούμε με αυτά! Δεν συζητάμε για τα προϊόντα τύπου σόγια, που είναι εντελώς προϊόν εργαστηρίου, ή τα γνωστά corn flakes!

Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμονα την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμερικανική Κοινή Γνώμη; Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται

Πολύ πιθανό είναι να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε άλλο μέσο) μια που στη πράξη δεν βολεύει να γνωρίζει ο κόσμος πως κάποτε κάποιες τροφές είχαν θετικά στοιχεία που ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν πια!

Παρακολουθήστε τα βιντεάκια αναφορικά με τον Κώδικα Διατροφής ή Codex Alimentarius και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:







...καλή μας όρεξη! Οσο περνάει ο καιρός όλο και νιώθω περισσότερο πως κάτι δεν πάει καλά με το όνειρο που ζω, όλο περισσότερο νιώθω σαν το Νio στο Matrix...
Εσείς?

thesecretrealtruth

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com