Translate

Άρχισαν οι συνομιλίες Κέρι - Λαβρόφ στη Γενεύη

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι αντίστοιχα, άρχισαν τις συνομιλίες τους στη Γενεύη με θέμα το ρωσικό σχέδιο για τον διεθνή έλεγχο του συριακού χημικού οπλοστασίου.
Οι κ.κ. Λαβρόφ και Κέρι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου πριν από το πρώτο δείπνο εργασίας τους στην ελβετική πόλη.κερι, λαβροφ, αρχισαν, συνομιλιες

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας αφαιρεί κάθε δικαιολογία για στρατιωτικά χτυπήματα κατά της Δαμασκού, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και οι αμερικανοί εταίροι της Μόσχας επιθυμούν μια ειρηνική λύση στο ζήτημα των συριακών χημικών όπλων.


Από την πλευρά του, ο αμερικανός ομόλογός του τόνισε ότι στο ζήτημα των χημικών όπλων η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να βασίζεται μονάχα στο λόγο και την καλή πίστη του σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, γι' αυτό και οι ΗΠΑ επέλεξαν να συνεργαστούν για το συγκεκριμένο θέμα με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Κέρι συμπλήρωσε ότι η θέση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι εάν η διπλωματική οδός αποτύχει, πιθανόν να είναι απαραίτητη η χρήση βίας κατά του καθεστώτος Άσαντ προκειμένου να μειωθεί η ικανότητά του να χρησιμοποιήσει «εκ νέου» χημικά όπλα παραμένει σταθερή.
newsbomb

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com