Translate

Τα ίχνη του Διαβόλου


Τα μυστήρια ίχνη, τα όποια εμφανίστηκαν τον χειμώνα του 1855 στο νότιο ντέβον, παραμένουν ένα παράξενο γεγονός ακόμα. σύμφωνα με τις σύγχρονες έρευνες, τα ίχνη ήταν εμφανή για εκατό μίλια, και πέρναγαν από στερεούς τοίχους και κλειστές πόρτες, εμφανίζονταν από την άλλη πλευρά σαν να μήν υπήρξε κανένα εμπόδιο.η έκταση των ιχνών μπορεί να έχει μεταβληθεί με τον χρόνο, μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα ατμοσφαιρικών συνθηκών.αλλά στην πραγματικότητα τα ίχνη -η ότι άλλο ήταν-παραμένει ένα μεγάλο άλυτο μυστήριο.  

την νύχτα τις 8 Φεβρουαρίου του 1855, βαριές χιονοπτώσεις έπεσαν στην επαρχία και στα μικρά χωριά του νότιου ντέβον.τα τελευταία χιόνια θεωρείται ότι πέσανε γύρω στα μεσάνυχτα, και μεταξύ αυτής της ώρας και περίπου μέχρι τις 6.00 το πρωί της επόμενης μέρας, κάτι (ή κάποια πλάσματα) άφησε πολλά ίχνη στο φρέσκο χιόνι, για περισσότερο απο εκατό μίλια σε απόσταση, από τον ποταμό Exe, μέχρι την διακλάδωση με τον ποταμό Totnes.

οι βοσκοί ήταν οι πρώτοι που έιδαν το πρωί τα παράξενα ίχνη-σε σχήμα πέταλου και σε ευθεία γραμμή, περνούσαν πάνω από στέγες σπιτιών, μέσα απο τοίχους και κάλυπταν μια τεράστια περιοχή εδάφους και συνεχιζόνταν μέχρι τον ποταμό Exe και τα ίχνη πέρναγαν από την άλλη πλευρά του ποταμού σαν το πλάσμα αυτό να είχε περπατήσει πάνω απο το νερό.


σύντομα το φαινόμενο διαδοθήκε, και μερικοί από τους πιό καλούς επιστήμονες της περιοχής εξέτασαν λεπτομερώς τα ίχνη.ένας φυσιοδίφης ζωγράφισε μερικά από τα ίχνη, και μέτρησε την απόσταση μεταξύ τους, ήταν οκτώμιση ίντσες.επίσης διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο πατήθηκαν τα ίχνη, ένα μπροστά από το άλλο, έδειχνε ότι πρέπει το πλάσμα να ήταν δίποδο και όχι τετράποδο.


μερικοί κληρικοί πρότειναν ότι τα ίχνη άνηκαν στο διάβολο ο οποίος περιπλανιώταν στην επαρχία για αναζήτηση αμαρτωλών ψυχών(ένα καλό κόλπο για να γεμίσουν τις εκκλησίες), ενώ άλλοι απέρριψαν την ιδέα ως δεισιδαιμονία.είναι αλήθεια ότι ένα συναίσθημα ταραχής είχε διαδώθει μέσω μερικών στόν γύρω πληθυσμό, οι οποίοι κάθε βράδυ προσέχανε για να δουν εάν τα παράξενα ίχνη θα επέστρεφαν.δέν ξανάγυρισανε όμως, μετά από μερικές ημέρες οι ειδήσεις των παράξενων ίχνών του ντέβον κάνανε τον γύρω του κόσμου.
τα ίχνη του διαβόλου παραμένουν ένα άλυτο μυστήριο που θα λυθεί πραγματικά, μόνο εάν το φαινόμενο ξανασυνέβαινε και πάλι, τότε θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε πιο προσεκτικά και ίσως βρίσκαμε την λύση στο μυστήριο του ντεβόν.
alito team

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com