Translate

video: Τι σχέση έχει ο πρίγκιπας Κάρολος με τον Δράκουλα;


Βλέπετε τον πρίγκιπα Κάρολο της Βρετανίας και για κάποιο ανεξήγητο λόγο σας έρχεται στο μυαλό ο σκοτεινός κόμης της Βλαχίας Βλαντ Τσέπες ή Δράκουλας;
Βίντεο: Τι σχέση έχει ο πρίγκιπας Κάρολος με τον Δράκουλα;Την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα προσπαθεί να δώσει ο Οργανισμός Τουρισμού της Ρουμανίας, που ερευνά το ενδεχόμενο ο πρίγκιπας Κάρολος να είναι απόγονος του Δράκουλα.
Η Ρουμανία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί για τουριστικούς σκοπούς τη συγγένεια Κάρολου και Δράκουλα. Η Τρανσυλβανία, άλλωστε, συγκεντρώνει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο, οι οποίοι επισκέπτονται το κάστρο του Βλαντ του Ανασκολοπιστή, ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο έπινε το αίμα των θυμάτων του και μπορούσε να μεταμορφωθεί σε νυχτερίδα.
Ο Οργανισμός Τουρισμού της Ρουμανίας έχει εκδώσει φυλλάδια και έχει φτιάξει ένα προωθητικό βίντεο, όπου «φωτίζει» τις σχέσεις της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και του Δράκουλα.
Στο video μιλάει και ο ίδιος ο πρίγκιπας Κάρολος για το «σκοτεινό και μακρινό παρελθόν» των προγόνων του.
Τη συγγένεια εντοπίζουν κάποιοι ιστορικοί στην προγιαγιά του Καρόλου τη Βασίλισσα Μαίρη, σύζυγο του Βασιλιά Γεωργίου του Ε΄.
Στο video, πάντως, ο Κάρολος δεν διευκρινίζει αν έχει κληρονομήσει και κάποιες από τις συνήθειες των προγόνων του...

πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com