Translate

''SUCCESS STORY'' ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΔΤ

500.000 ευρώ κόστισε το λογότυπο της ΕΔΤ
Το αστρονομικό ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον επιστήθιο φίλο του και διεθνώς μη αναγνωρισμένο γραφίστα Τζον Πόλλανκ, ο οποίος φιλοτέχνησε το logo της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΔΤ).
Τους δύο άνδρες συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας δεκαετιών. Γνωρίστηκαν...
την ταραχώδη δεκαετία του '70 πίνοντας πίνα-κολάντα σε ένα μικρό μπαρ της Βοστόνης όπου σπούδαζαν και έκτοτε παρέμειναν αχώριστοι. Ο Τζον Πόλλανκ είναι παιδί Πολωνών μεταναστών στις ΗΠΑ και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γραφίστες της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του theblob.gr ο κ. Πόλλανκ ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο ο κ. Σαμαράς έκανε πράξη το όραμα του για τη δημιουργία μιας πιτσαρίας στην Αμερική που να «σκίζει». Η ταμπέλα της πιτσαρίας, τα φυλλάδια ντελίβερι και τα κουτιά πίτσας τα οποία ήταν δια χειρός Τζον Πόλλανκ, πλέον θεωρούνται συλλεκτικά και πωλούνται στο e-bay έναντι εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Τα χρόνια πέρασαν και οι δρόμοι των δύο καλών φίλων χωρίστηκαν όταν ο νεαρός τότε Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με το πραγματικό του πάθος, την πολιτική. Ομως δεν ξέχασε ποτέ τον καλό του φίλο Τζον Πόλλανκ. Αυτός ήταν εξάλλου ο γραφίστας που ανέλαβε να σχεδιάσει το λογότυπο της Πολιτικής Άνοιξης, το οποίο είχε αποσπάσει τότε πλήθος βραβείων από την Παγκόσμια Ένωση Γραφιστών, στη Νέα Υόρκη.


Τώρα σχεδόν μια εικοσαετία μετά οι δύο φίλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και πάλι. Αυτή τη φορά για το σχεδιασμό του λογότυπου της ΕΔΤ, το οποίο κοστολογήθηκε από τον καλλιτέχνη-γραφίστα στην φιλική τιμή των 500.000 ευρώ, τα οποία ο κ. Σαμαράς, σε μια κρίση γενναιοδωρίας, έδωσε από την τσέπη του για να εκδηλώσει με αυτό τον τρόπο τη βαθιά εκτίμηση και αγάπη που τρέφει για τον «παλιόφιλο Τζον» όπως τον αποκαλεί.

http://www.theblob.gr/eidhseis/politikh/item/1917-paliofilos-john.html

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com