Translate

ΕΛΛΑΔΑ: ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΕΤΟΣ

Το πιο δροσερό καλοκαίρι


Το πιο δροσερό καλοκαίρι
Οι θερμοκρασίες δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τους 40 βαθμούς Κελσίου, ένα γεγονός που είναι εξαιρετικά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα και κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για το πιο δροσερό καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας.
Σε περιοχές της Ελλάδας που τα προηγούμενα χρόνια «ψήνονταν» από τους καύσωνες, οι θερμοκρασίες έχουν κρατηθεί σε ανεκτά επίπεδα. Για του λόγου το αληθές, από τις 19 Ιουνίου και για μία εβδομάδα, όταν καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού, το θερμόμετρο έφτασε τους 39,2 βαθμούς στη Λάρισα, τους 38,3 στη Λιβαδειά, τους 39,9 στον Πύργο και τους 39,2 στη Σπάρτη. Στο κέντρο της Αθήνας δε, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 35 βαθμούς της 23ης Ιουνίου. Οι μετεωρολόγοι εξηγούν ότι το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό και, πολύ περισσότερο, αφορά τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Στον Ατλαντικό Ωκεανό και βασικά στην περιοχή μεταξύ της Ιρλανδίας και των Αζόρων υπάρχει μεγάλη διαφορά βαρομετρικών πιέσεων.
Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής αλλάζει τη θερμοκρασία του ωκεανού και κατ’ επέκταση τη διεύθυνση των αέριων μαζών της ανώτερης ατμόσφαιρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν οι ψυχροί άνεμοι της Αρκτικής νοτιότερα από ό,τι συνήθως.

Έθνος / enikos

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com