Translate

Έκθεση-βόμβα: Το Ισραήλ χρησιμοποίησε Τουρκική στρατιωτική βάση για να βομβαρδίσει τη Συρία


 Σύμφωνα με νέα αποκαλυπτική έκθεση, το Ισραήλ χρησιμοποίησε Τουρκική στρατιωτική βάση ώστε να πραγματοποιήσει στις 5 Ιουλίου την αεροπορική επιδρομή κατά της Συριακής βάσης στη Latakia.

Όπως αποκαλύπτει η έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες στο 
Russia Τoday και σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr, τα Ισραηλινά αεροπλάνα απογειώθηκαν από στρατιωτική βάση στο εσωτερικό της Τουρκίας και προσέγγισαν τη Latakia εκ θαλάσσης ώστε να διασφαλίσουν ότι η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί εκτός συριακού εναέριου χώρου, για να μην αποτελέσουν νόμιμο στόχο για τις δυνάμεις της Συριακής πολεμικής αεροπορίας.

Στις 5 Μαίου, η Συρία ανακοίνωσε ότι το Ισραηλινό καθεστώς πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή με στόχο ερευνητικό κέντρο σε προάστιο της Δαμασκού, που ακολουθήθηκε από μεγάλες απώλειες για τις ομάδες των τρομοκρατών. Όπως είχαν αναφέρει τότε τα Συριακά μέσα ενημέρωσης, οι Ισραηλινές ρουκέτες έπληξαν το Ερευνητικό Κέντρο Jamraya. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας 
Ahmet Davutoglu, έσπευσε να διαψεύσει την ανωτέρω έκθεση, υποστηρίζοντας ότι: «η Τουρκία δεν θα αποτελέσει ποτέ συνεργός ή σύμμαχος τέτοιων «επιθέσεων». Όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο θέλουν να βλάψουν την ισχύ και φήμη της Τουρκίας».

Ο Davutoglu δήλωσε επίσης ότι: “Δεν τίθεται καν προς συζήτηση ή υπόνοια ότι η Τουρκία και το Ισραήλ αποτελούν μέρος κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων”.

πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com