Translate

ΙΝΔΙΑ: ''ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ''



Φονικές οι πλημμύρες στην Ινδία: Νεκροί θεωρούνται 5.748 αγνοούμενοι


indiaΝεκροί θεωρούνται επισήμως οι 5.748 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες του περασμένου μήνα στη βόρεια Ινδία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κρατιδίου Ουταρακάντ Βιτζάι Μπαχουγκούνα, όποιος δεν έχει εντοπιστεί ακόμη θα χαρακτηρίζεται νεκρός, ώστε να ξεκινήσει η κυβέρνηση να δίνει τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.
«Θα εκδώσουμε τη λίστα (με τα ονόματα των αγνοουμένων) αργότερα σήμερα» είπε τη Δευτέρα ο ίδιος στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Ντεχραντούν. Η κυβέρνηση θα καταβάλει 500.000 ρουπίες (8.325 δολάρια) για το κάθε θύμα, πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες στα μέσα Ιουνίου έπληξαν χιλιάδες κατοίκους και προσκυνητές που επισκέπτονταν ινδουιστικούς ναούς στην περιοχή των Ιμαλαϊων.
Ο αρχικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων ανερχόταν μέχρι τώρα σε περίπου 600. Ο Πιγιούς Ραουτέλα, διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου, είπε ότι ο ακριβής αριθμός των θυμάτων μπορεί να μη γίνει ποτέ γνωστός.
Από τις πρώτες βροχοπτώσεις εξαιτίας των μουσώνων πλημμύρισαν 4.200 χωριά.
Antenna Cyprus·

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com