Translate

«Βαμπίρ» βρέθηκαν στην Πολωνία


Δύο σκελετούς «βαμπίρ» ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην πόλη Gliwice στην Πολωνία.
Τα κεφάλια των νεκρών είχαν αφαιρεθεί και τοποθετηθεί στα πόδια τους. Το μακάβριο τελετουργικό δείχνει ότι οι δυο άνθρωποι είχαν κατηγορηθεί ότι ήταν βαμπίρ, οπότε εκτελέστηκαν και ακρωτηριάστηκαν για να μην επιστρέψουν από τους νεκρούς.
Στον τάφο δεν βρέθηκαν κουμπιά, κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα που να βοηθούν τους αρχαιολόγους να προσδιορίσουν πότε δολοφονήθηκαν οι υποτιθέμενοι «βρυκόλακες».
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, μετά την εκτέλεση το κεφάλι τοποθετούνταν στα πόδια, για να μην ξαναζωντανέψουν, ενώ πολλοί σκελετοί έχουν βρεθεί με καρφωμένα παλούκια στο στήθος τους.
Επισημαίνεται ότι σε αντίθεση με τους χλωμούς και διψασμένους για αίμα Χριστιανού, η παγανιστική αυτή πρακτική ήταν αρκετά διαδεδομένη.
Τους περισσότερους «βρυκόλακες» τους αποκεφάλιζαν, ενώ άλλους τους άφηναν κρεμασμένους μέχρι το κεφάλι να ξεκολλήσει από το σώμα.
Οι νεκροί θάβονταν με το κικόλακες που βλέπουμε στις ταινίες, η λέξη είχε ευρύτερη έννοια τον Μεσαίωνα και ως βαμπίρ νοούνταν ακόμα και κάποιος με παγανιστικές αντιλήψεις.
econews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com