Translate

ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: 751 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ! Σοκ από τα εκκαθαριστικά: Κατάρρευση εσόδων κατά 78,6% - Νέοι φόροι εν όψει

Σοκ προκύπτει για τους έλληνες πολίτες, αλλά και για την οικονομία της χώρας από την εκκαθάριση των πρώτων φορολογικών δηλώσεων: Οι νέοι φόροι επιβαρύνουν αυτούς που έχουν έστω μία δουλειά κατά ... 751 κατά μέσο όρο στη νέα δήλωση, αλλά αυτό φαίνεται να είναι το λιγότερο.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το συνολικό ποσό των φόρων που βεβαιώθηκαν από την εκκαθάριση των πρώτων 780.000 φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι μόλις 175 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι από την εκκαθάριση των πρώτων 900.000 δηλώσεων είχαν βεβαιωθεί φόροι ύψους 820 εκατ. ευρώ, πράγμα που προοιωνίζεται «τρύπα» στα έσοδα του Δημοσίου.
Πέρυσι, το Δημόσιο εισέπραξε περίπου 5 δισ. ευρώ από τους τρεις αυτούς φόρους που βεβαιώθηκαν μέσω των εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Συνεπώς, για φέτος έχει προβλεφθεί ήδη μια μείωση των εσόδων από τα εκκαθαριστικά, της τάξεως του 26%.
Μέχρι στιγμής όμως η μείωση φθάνει το 78,6% και αφορά έσοδα τα οποία θα επιδιωχθεί να εισπραχθούν με έναν μήνα καθυστέρηση, αλλά στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι να μειωθεί το ποσοστό του 78,6%.
Από την άλλη τα πρώτα 780.000 εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων βρίσκονται στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και είναι έτοιμα να ταχυδρομηθούν στους παραλήπτες τους με 253.000 παραλήπτες χρεωστικών εκκαθαριστικών να καλούνται να πληρώσουν 751 ευρώ ο καθένας κατά μέσον όρο!
Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι 1 στους 3 θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρους, ενώ μόλις 1 στους 13  θα κληθεί να εισπράξει επιστροφή φόρου. Συγκεκριμένα από τους 780.000 φορολογούμενους που θα παραλάβουν τα πρώτα εκκαθαριστικά, οι 253.000 (32,7% του συνόλου) θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους (οι άλλοι είναι άνεργοι)!
Αυτό στην οικονομία λέγεται "άγονος κύκλος": Πληρώνουν οι λίγοι που εργάζονται, πολλά και οι άνεργοι, φυσικά δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν δουλειά. Και το χειρότερο όλων είναι ότι η εξαιρετικά χαμηλή φοροδότηση του σώματος των φορολογουμένων θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή νέων φόρων σε μία τρέλα που κανένας δεν ξέρει που θα σταματήσει...

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com