Translate

ΕΛΛΑΣ: ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα!


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο. Επίκεντρο των κινητοποιήσεων θα είναι και πάλι το κέντρο της Αθήνας καθώς στις 11:30 τα συνδικάτα διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μία ώρα νωρίτερα, στις 10:30, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στην Ομόνοια ενώ την ίδια ώρα θα γίνει η προσυγκέντρωση των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Στην απεργία συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού. Σήμερα δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.
Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 9:30 το πρωί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και το Πανεπιστήμιο.
Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:
- Πτήσεις πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας,
- Πτήσεις ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις,
- Πτήσεις αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις,
- Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών- πρωθυπουργοί και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ καθώς επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα απέχουν από τα καθήκοντα τους και την Τετάρτη 24 Ιουλίου.
Στους δρόμους βγαίνουν οι εργαζόμενοι σε πολλές πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, έξω από το κτίριο της ΕΤ 3, στη λεωφόρο Στρατού, θα γίνει στις 10.30 αύριο το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα κάνουν δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Στην Αθήνα στις 20:30 το βράδυ, παραμονή της ψήφισης του πολυ-νομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com