Translate

ΘΥΜΙΖΕΙ G.A.P. - ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ Η Τουρκία σε αναβρασμό και ο Ερντογάν περιοδεύει

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι η χώρα του παραμένει καζάνι που βράζει εξαιτίας των συγκρούσεων των διαδηλωτών με την αστυνομία ενάντια στα σχέδια δημιουργίας εμπορικού κέντρου, δεν έκανε καμία αλλαγή στο πρόγραμμά του.
 
Ο Ερντογάν πρόκειται να αναχωρήσει σήμερα για το Μαρόκο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφαλείας του.
 
Τουρκία: «Εξτρεμιστικά στοιχεία» κατηγορεί ο Ερντογάν«Ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στο Μαρόκο, στη συνέχεια στην Αλγερία και έπειτα στην Τυνησία. Θα έχει μία διανυκτέρευση σε κάθε χώρα και θα επιστρέψει στην Τουρκία την Πέμπτη», δήλωσε η ίδια πηγή.
 
Ο τούρκος πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τους αρχηγούς των τριών κρατών του Μάγκρεμπ «για τις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις», ανάμεσα την Τουρκία και τις χώρες τους καθώς και για τις «περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
   
Χθες, υπό πίεση, τόσο από τους συμμάχους του στη Δύση, όσο και από το εσωτερικό, ακόμα και από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση, αποφεύγοντας να κλιμακώσει στο έπακρο την αντιπαράθεσή του με τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ.
 
Οπως είπε το σχέδιο ανάπλασης του πάρκου Γκεζί θα συνεχιστεί αλλά δεν θα κοπούν παρά “μερικά δέντρα”. Επίσης δήλωσε πως θα γκρεμιστεί ο ιστορικός στρατώνας του Κεμάλ, αλλά για να χτιστεί νέος, στα σχέδια του αυθεντικού και τέλος πήγε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως θα γκρεμιστεί και το υπάρχον Μέγαρο Μουσικής Ατατούρκ για να πάρει τη θέση του ένα νέο, πιο μοντέρνο ή σωστότερα μια όπερα!
 
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως στο λόγο του εμφανίστηκε έως και είρων, υποσχόμενος να... κάμψει τις αντιδράσεις και να χτίσει στο πάρκο Γκεζί ένα... τζαμί!!!

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com