Translate

Η Cosco επιβάλει τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι λιμενεργάτες στον Παπούλια


Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά απέστειλαν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, καταγγέλλοντας καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων ζητώντας του παράλληλα να τον επισκεφθεί ξανά προκειμένου να διαμορφώσει μία πραγματική εικόνα.

 Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Μιλήσατε, κύριε Πρόεδρε, για απασχόληση χιλίων εργαζομένων στον προβλήτα ΙΙ (COSCO), όπως ασφαλώς σας ενημέρωσαν, ενώ παραλείψατε να ζητήσετε επίσημα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας.  Αν το είχατε κάνει, θα διαπιστώνατε ότι απασχολούνται περίπου 260 εργαζόμενοι».
 
Επιπλέον υπογραμμίζουν: «Θα έπρεπε επίσης να ενημερωθείτε, κύριε Πρόεδρε, εάν στον προβλήτα II που είναι υπό τη διαχείριση της COSCO υπάρχουν ΣΣΕ, καθώς και δυνατότητα λειτουργίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, όπως το Σύνταγμα της χώρας μας ορίζει.  Είναι γνωστό ότι είναι ο μοναδικός προβλήτας στην Ευρώπη που δεν αναγνωρίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς και δυνατότητα σύναψης ΣΣΕ […] κάτι που έχει αποτελέσει αντικείμενο επανειλημμένων καταγγελιών του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Δικτύου Εργαζομένων στα Λιμάνια / International Dockworkers Council (IDC).
 
Οι εκπρόσωποι των λιμενεργατών γνωστοποιούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι στην προβλήτα Ι που δεν επισκέφτηκε και την οποία κατασκεύασε και διαχειρίζεται ο ΟΛΠ «προέκυψε ως ανάγκη, εξαιτίας της παραχώρησης της μεγάλης προβλήτας ΙΙ στην COSCO». Στο σημείο αυτό αναφέρουν ότι «μία από τις συνέπειες αυτής της παραχώρησης ήταν η απώλεια 450 θέσεων εργασίας στον ΟΛΠ».
 

Οι λιμενεργάτες προσκαλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί ξανά τον ΟΛΠ ώστε να διαμορφώσει «την πραγματική και αντικειμενική εικόνα».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com