Translate

Νεκρός ένας διαδηλωτής στην Κωνσταντινούπολη - Ερντογάν προς το εξωτερικό: «Να κοιτάζετε τη δουλειά σας»

- Ο Τούρκος πρωθυπουργός βλέπει "φαντάσματα" στο εξωτερικό, ενώ εμφανίζεται αμετανόητος λέγοντας: "Με δυσκολία κρατάμε το 50% στα σπίτια του"
- Εκφράζονται φόβοι ότι οι Τούρκοι και πάλι θα κατηγορήσουν τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) για υποκίνηση των ταραχών, όπως είχε συμβεί και κατά την εξέγερση των Αλεβιτών το 1995 στην Κων/πολη.
- Νεκρός είναι ο Μεχμέτ Αιβαλίτας - Νέες συγκεντρώσεις για το απόγευμα στην πλατεία Ταξίμ της Κων/πολης
- Η διεθνής αμνηστία υποστηρίζει ότι από τότε που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις οι νεκροί είναι δυο
- Εικόνες μιας συνεχούς και απίστευτης αγριότητας από την Τουρκία κάνουν τον γύρο του κόσμου

 Είναι ο πρώτος διαδηλωτής που ανακοινώνεται επίσημα από τις τουρκικές αρχές ότι χάνει την ζωή του στις διαδηλώσεις και ο τρίτος νεκρός κατά την Διεθνή Αμνηστία.

Ο άνδρας αυτός, παρασύρθηκε χθες από αυτοκίνητο, όταν ο οδηγός έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, κατέστησε υπεύθυνη για το θάνατο την τουρκική κυβέρνηση.

Νεκρός είναι ο Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης. «Την ευθύνη φέρει η πολιτική εξουσία που επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους, ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής “κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%”», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου. Τη δήλωση «κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%» έκανε νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για ακόμα μια φορά το τουρκικό κατεστημένο, είτε παλιά οι Κεμαλιστές, είτε τώρα οι ισλαμιστές του Ερντογάν, φαίνεται έτοιμο να εξαπολύσει ψεύτικες κατηγορίες κατά "παντός υπευθύνου", ως υποκινητές των ταραχών στην Τουρκία.

Φόβοι εκφράζονται πως, όπως συνέβη και παλαιότερα, θα αποπειραθούν οι Τούρκοι να εμπλέξουν με χαλκευμένα στοιχεία την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδος (ΕΥΠ), αντί ενδεχομένως άλλους πιο ισχυρούς πιθανούς υποκινητές, όπως οι ΗΠΑ ή το Ισραήλ...

Κατά την εξέγερση του 1995-'96 των Αλεβιτών της Κων/πολης, μιας μετριοπαθούς σέκτας του Ισλάμ, η οποίοι καταναλώνουν αλκοόλ, και αποδέχονται στοιχεία του Χριστιανισμού, όπως την λατρεία της Παναγίας, οι τουρκικές αρχές είχαν κατηγορήσει με άμεσο και διπλωματικά άκομψο τρόπο την ελληνική ΕΥΠ ως υποκινητή και χρηματοδότη των ταραχών! Μάλιστα τότε, σχεδόν αμέσως μετά την εξαπόλυση αυτής μαύρης προπαγάνδας οι ταραχές κόπασαν, άρα η συνταγή είναι δοκιμασμένη...

Μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Οι μυστικές υπηρεσίες μας βρίσκονται σε καλό δρόμο (για τον εντοπισμό των ξένων παραγόντων που κρύβονται πίσω από τους διαδηλωτές). Δε γίνεται να αποκαλύψουμε τα ονόματά τους. Σίγουρα όμως θα υπάρξουν συναντήσεις με τους επικεφαλείς τους» δήλωσε επίσης ο Ερντογάν.

«Όσοι μας συμβουλεύουν να είμαστε μετριοπαθείς, ας γίνουν πρώτα αυτοί» είπε, αναφερόμενος στις διεθνείς αντιδράσεις σχετικά με την χρήση βίας στις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.


Οι διαδηλωτές τοποθετούν τα ονόματα νεκρών και τραυματιών στα δέντρα του πάρκου που στάθηκε η αφορμή για αυτό το βίαιο ξέσπασμα στην Τουρκία.

"Η χώρα βιώνει ήδη μια «τουρκική άνοιξη» και δε θα παραχωρήσει τη θέση της σε όσους θέλουν να την επαναφέρουν στο χειμώνα", τόνισε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην οικονομική ανάπτυξη που έχει ωφελήσει κάποιους, αλλά και στην συνεχώς και διογκούμενη πολιτική επιρροή της Άγκυρας σε Μέση Ανατολή, Μεσόγειο και Βαλκάνια. 


Φωτογραφία του νεκρού διαδηλωτή


πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com