Translate

Κοινή δράση από ΗΠΑ - Κίνα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο!

Ομπάμα - Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια

Κοινή δράση από ΗΠΑ - Κίνα για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΣτην αναγκαιότητα συνεργασίας τους για την επίλυση των διαφορών όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ένα θέμα που έχει προκαλέσει πλείστες τριβές στις σχέσεις των δύο πρωτευουσών συμφώνησαν αργά το χθες βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ.

Μιλώντας στην πρώτη από μία σειρά συναντήσεων που θα έχει με τον Σι στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια, ο Ομπάμα δήλωσε πως μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του κατέληξαν στη σύμφωνη γνώμη πως είναι αναγκαίο να τεθούν κοινοί κανόνες πάνω στο ακανθώδες τούτο θέμα.

Η σειρά συναντήσεων στην Καλιφόρνια αποβλέπει στο να δοθεί ανεπισήμως μία ευκαιρία γνωριμίας των δύο ηγετών και να αποτελέσει αφορμή για μία νέα αρχή για τον μελλοντικό διάλογο ανάμεσα στις δύο ηγετικές οικονομίες στον κόσμο.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να επισκεφθεί τη χώρα του για μία νέα ανεπίσημη σύνοδο κορυφής, παρόμοια με αυτή που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια.

«Προσκαλώ τον πρόεδρο Ομπάμα να έλθει στην Κίνα για μία σύνοδο παρόμοια με αυτήν», δήλωσε ο Σι κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της πρώτης συνάντησης των δύο ηγετών στο Ράντσο Μιράζ, σε απόσταση 160 χλμ ανατολικά του Λος Άντζελες.

Αναφορικά με το πρώτο ακανθώδες θέμα στις σχέσεις των δύο χωρών, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ο Σι πρόσθεσε πως «η Κίνα είναι θύμα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο» και μίλησε για «παρεξηγ
ήσεις».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com