Translate

ΣΥΡΙΖΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ...

OYTE TA ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ... ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ... ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!



Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους Τούρκους με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που έχουν αιματοκυλήσει τις... τουρκικές πόλεις, διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο Ηράκλειο σήμερα στις 6 το απόγευμα στη Πλατεία Ελευθερίας. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του ΕΚΜ αναφέρονται τα εξής:

Κάτι γενναίο και σημαντικό συμβαίνει στην Τουρκία! Οι πολίτες, κουρασμένοι από τον εκφοβισμό της κυβέρνησης, την επιστροφή του Ισλάμ στην πολιτική, με τη διεφθαρμένη διαχείριση των δημόσιων χώρων και την απερίσκεπτη χρήση της γης, ενώνονται για να προστατεύσουν ένα δημόσιο πάρκο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, το οποίο βρίσκεται υπό την απειλή της ισοπέδωσης, για να κατασκευαστεί στη θέση του το 94ο εμπορικό κέντρο. Ο κόσμος παραμένει, παρά τις βίαιες επιθέσεις από την αστυνομία. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και για νεκρούς!

Εν τω μεταξύ, οι δημόσιοι χώροι εκχωρούνται σε κάθε είδους οικονομικά συμφέροντα και τα πολύτιμα οικοσυστήματα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών, για περισσότερες βιομηχανίες, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και μια 3η γέφυρα στο Βόσπορο!


Το θέμα λοιπόν είναι πολύ πιο σοβαρό από το να σωθούν μερικά δέντρα! Εδώ έχουμε τη νοοτροπία του «Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω, πατώντας επί πτωμάτων!» Είναι μια επικίνδυνη φασίζουσα νοοτροπία, που επιβάλλεται με όρους άγριας και ωμής καταστολής! Μήπως μας θυμίζει κάτι αυτό, από τον αντιδημοκρατικό τρόπο που παίρνονται και εφαρμόζονται οι αποφάσεις και στην πατρίδα μας; Μήπως μας θυμίζει τίποτα από την καθημερινότητά μας, από την επιβολή διαπλεκόμενων συμφερόντων, υπό το μανδύα ενός βίαιου «εξορθολογισμού», με θύμα την κοινωνία και τις παραγωγικές της δυνάμεις;

Και το χειρότερο είναι ότι τα ΜΜΕ στην Τουρκία λογοκρίνονται ανοικτά, έτσι ώστε να μην διαδίδονται τα νέα… Ο τούρκικος λαός βιώνει συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης, εν καιρώ ειρήνης!

Η κατάσταση στην Τουρκία γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, τώρα! Την έχουμε ανάγκη κι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι που η ζωή μας συνθλίβεται, για τα κέρδη των λίγων. Ο αγώνας τους είναι δικός μας, η εξέγερσή τους είναι έμπνευσή μας, η νίκη τους είναι νίκη μας και οι φωνές τους είναι και φωνές μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλες και όλους, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 6μμ, στα Λιοντάρια, να δηλώσουμε τη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στον τούρκικο λαό, να διαδηλώσουμε για την ίδια μας την αξιοπρέπεια!

πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com