Translate

Εκατοντάδες αυγά δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στην Ισπανία

Ερευνητές στη βορειοανατολική Ισπανία ανακάλυψαν εκατοντάδες απολιθωμένα αυγά δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και ...


Εκατοντάδες αυγά δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στην Ισπανία

4 είδη τα οποία δεν είχε βρεθεί ποτέ πριν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα απολιθωμένα αυγά, τα οποία πιστεύεται ότι γεννήθηκαν από σαυρόποδα εκατομμύρια χρόνια πριν, ήταν φωλιασμένα στην περιοχή Κολ ντε Ναργό, στην ισπανική επαρχία Γέιδα, η οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν μία ελώδης περιοχή κατά την Ύστερη Κρητιδική Περίοδο.

«Κελύφη αυγών, αυγά και φωλιές βρέθηκαν σε αφθονία και όλα ανήκουν σε δεινόσαυρους, ιδίως σε σαυρόποδα», δήλωσε ο Δρ. Άλμπερτ Γκαρσία Σέγες, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τώρα, μόνο ένας τύπος αυγών δεινοσαύρων είχε καταγραφεί στην περιοχή. Η ομάδα του, ωστόσο, βρήκε στοιχεία για την ύπαρξη τουλάχιστον άλλων τεσσάρων ειδών.
Η περιοχή του Κολ ντε Ναργκό θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές περιοχές ωοτοκίας δεινοσαύρων στην Ευρώπη, ενώ οι ερευνητές τόνισαν ότι η μελέτη τους αποδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκε από πολλά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε βρει τόσες πολλές φωλιές στην ίδια περιοχή. Επιπλέον, η παρουσία διαφόρων ειδών αυγών στο ίδιο επίπεδο δείχνει ότι διαφορετικοί τύποι δεινοσαύρων μοιράζονταν την ίδια περιοχή ωοτοκίας», είπε ο Δρ. Σέγες, προσθέτοντας ότι τα αυγά που βρέθηκαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να καθορίσουν την ημερομηνία των μελλοντικών ευρημάτων στην περιοχή.
Πηγή.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com