Translate

'Εκθεση-χαστούκι IIF σε ΥΠΟΙΚ "Tο 2020 μπορεί να βγείτε στις αγορές αν είστε καλά παιδιά"

"Γελάνε και τα πλακάκια" στο IIF με την δήλωση Στουρνάρα ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014! Σε έκθεση-απάντηση της παγκόσμιας ένωσης των ιδιωτών κατόχων ομολόγων αναφέρεται ότι «σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι' αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την τρόϊκα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020»!
Μόλις χθες με δηλώσεις του στο Reuteres ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρα είχε προαναγγείλει ότι"Το 2014 θα εκδώσουμε τα πρώτα ομόλογα για να επιστρέψουμε στις αγορές σιγά-σιγά".
 IIF  Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές πριν το 2020Μετά τη "φάπα" από το IIF, σήμερα επανήλθε λέγοντας: «Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.
Το IIF είναι αυτό που έφαγε το μεγάλο "φέσι" του περσινού PSI.
Το Institute of International Finance, Inc. (IIF) είναι η παγκόσμια ένωση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η οποία δημιουργήθηκε από 38 τράπεζες, από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες.
Ιδρύθηκε το 1983 ως απάντηση στη διεθνή κρίση χρέους της δεκαετίας του 1980 και έχει έδρα την Ουάσινγκτον. Παράρτημ;a του υπάρχει στην Ασία με έδρα στο Πεκίνο.
Στα μέλη του Ινστιτούτου περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, καθώς και ένας αυξανόμενος αριθμός ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών διαχείρισης επενδύσεων.
Συνδεδεμένα μέλη περιλαμβάνουν πολυεθνικές εταιρείες, εμπορικές εταιρείες, οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων, καθώς και πολυμερείς οργανισμούς.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com