Translate

Συρία: Η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε «χημική ουσία» λέει η Δαμασκός



Συρία: Η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε «χημική ουσία» λέει η ΔαμασκόςΟ πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι κατηγόρησε σήμερα την συριακή αντιπολίτευση ότι χρησιμοποίησε μια "χημική ουσία" εναντίον του πληθυσμού κοντά στην Ιντλίμπ (βόρεια) για να δημιουργήσει την εντύπωση της χρήσης χημικών όπλων από τον συριακό στρατό.
Ο Τζααφάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες έριξαν χθες (Δευτέρα), ένα είδος σκόνης που είναι πολύ πιθανό να είναι μια χημική ουσία, μέσα στο πλήθος στην Σαλακέμπ", κοντά στην Ιντλίμπ. Το καθεστώς της Συρίας χαρακτηρίζει ως "τρομοκράτες" την ένοπλη αντιπολίτευση.
Τα θύματα αυτής της "γεμάτης μίσος και ανεύθυνης πράξης" μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στην Τουρκία", σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σενάριο" που έχει ως στόχο να ενοχοποιήσει το συριακό στρατό, τόνισε.
Η στρατηγική αυτή έχει ως στόχο να "εμπλέξει την κυβέρνηση της Συρίας σε αβάσιμες κατηγορίες" και να "αποσπάσει την προσοχή" από τις κατηγορίες της Δαμασκού σε βάρος της αντιπολίτευσης σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στις 19 Μαρτίου κοντά στο Χαλέπι.
Η Δαμασκός ζήτησε μια έρευνα του ΟΗΕ σχετικά με το θέμα αυτό, αρνείται όμως η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί από τα Ηνωμένα Έθνη να ασχοληθεί επίσης με τις παρόμοιες κατηγορίες που έχουν εκτοξεύσει εναντίον του συριακού στρατού το Λονδίνο και το Παρίσι, και αφορούν τα περιστατικά στη Χομς, στην κεντρική Συρία, και στα περίχωρα του Χαλεπιού και της Δαμασκού.
Ο Τζααφάρι επανέλαβε τις απαιτήσεις της Συρίας σχετικά με το θέμα αυτό και τόνισε ότι η συριακή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την έρευνα του ΟΗΕ στο έδαφός της, καθώς δεν έχει λάβει λεπτομερείς και "αξιόπιστες" πληροφορίες για τις γαλλικές και τις βρετανικές κατηγορίες.
"Δεν έχουμε ακόμη λάβει πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες αυτές, παρά τα αιτήματά μας", σημείωσε. Ο ΟΗΕ "θα πρέπει να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τη συριακή κυβέρνηση και τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλιώς αυτό το βασικό πρόβλημα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί", υπογράμμισε.

spirospero

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com