Translate

Ισλαμικός τρόμος πάνω από την Ευρώπη


sislamistes
Η Βρετανία αναμένει νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες (Μ16) αποδίδοντας το γεγονός αυτό με την επιστροφή από τη Συρία μαχητών με βρετανικά διαβατήρια, που πολεμούν αυτή την στιγμή με την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Voice of Russia.
Η έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών με την προειδοποίηση για πιθανότητα έξαρσης των τρομοκρατικών επιθέσεων παρουσιάστηκε από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο της χώρας.
Η κυβέρνηση ενίσχυσε τον έλεγχο στα αεροδρόμια και παρακολουθεί επισταμένως όλες τις μετακινήσεις πολιτών .
Με αυτά τα μέτρα όμως η κατάσταση δεν μπορεί να αντιστραφεί, διότι το πρόβλημα της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής, είναι η «έμμονη ιδέα» της ανατροπής του Άσαντ, με οποιοδήποτε κόστος.
Μάλιστα η απομάκρυνση του σημερινού καθεστώτος της Συρίας είναι στην κορυφή της ατζέντας της συμμαχίας της Βρετανίας και των ΗΠΑ.
Και εδώ βρίσκεται το θλιβερό παράδοξο: το κοσμικό καθεστώς του Άσαντ αντιμαχόταν την ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση ολόκληρης της περιοχής και τη διείσδυση του ριζοσπαστισμού στην Ευρώπη.
Τώρα η Ευρώπη βοηθά τους αντιπάλους του Άσαντ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ισλαμιστές εξτρεμιστές. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ακόμη περισσότερο από τον Άσαντ ότι αυτοί οι ισλαμιστές αντάρτες μισούν τη Δύση, η οποία τόσο κοντόφθαλμα τους εφοδιάζει με όλον τον απαραίτητο οπλισμό .
«Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι Βρετανοί δεν θέλουν να διαπιστώσουν το προφανές», λέει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ιγκόρ Koρότσενκο:
«Στο Λονδίνο είναι πολύ μεγάλο το κύμα των μεταναστών από μουσουλμανικά κράτη, οι οποίοι είτε ήδη είναι Βρετανοί πολίτες, είτε έχουν άδεια παραμονής. Εκεί έχει δημιουργηθεί το αντίστοιχο κοινωνικό περιβάλλον, υπάρχουν ισλαμιστικοί πυρήνες, δηλαδή, υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για να πραγματοποιηθεί ένα χτύπημα στην «καρδιά της Ευρώπης» και αυτό είναι κάτι πολύ ρεαλιστικό».
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών χαρακτηρίζεται από μια περίεργη ανοχή των Αρχών έναντι των πολιτών τους, οι οποίοι δημοσίως ξεσηκώνουν τους ομοθρήσκους τους σε «ιερό αγώνα» τζιχάντ. Αυτή η πολιτική μυωπία εξηγείται από τα λεγόμενα «μετααποικιακά συμπλέγματα».
Σύμφωνα να με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής Γεβγκένι Σατανόφσκι:
«Η Ευρώπη εδώ και δεκαετίες άνοιξε τις πόρτες της στο ριζοσπαστικό Ισλάμ. Εκατοντάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων μουσουλμάνων είναι υποστηρικτές των πιο εξτρεμιστικών ισλαμικών κινημάτων. Η εξουδετέρωση αυτής της απειλής, φυσικά, μπορεί να γίνει. Αλλά γι' αυτό είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί η αντίληψη της πολυπολιτισμικότητας, η οποία υπερίσχυσε της κοινής λογικής. Το σημερινό πολιτικό σύστημα της Ευρώπης δεν είναι ικανό γι' αυτό». 

πηγή: defencenet

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com