Translate

ΦΑΝΤΆΣΜΑΤΑ ...

Η συνηθισμένη έννοια του φαντάσματος είναι η  εμφάνιση της μορφής αποθανόντος ανθρώπου, άυλης και άπιαστης, ντυμένης με λευκά ή μαύρα ρούχα.

Στην παραδοσιακή πίστη και φαντασία, ένα φάντασμα είναι η ψυχή ή το πνεύμα ενός πεθαμένου ανθρώπου ή ζώου που μπορούν να εμφανιστούν, σε ορατή μορφή ή άλλη εκδήλωση, στους ζωντανούς. Οι περιγραφές για εμφάνιση των φαντασμάτων ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, από μια αόρατη παρουσία ή ένα ελάχιστα ορατό ημιδιαφανές σχήμα, σε ρεαλιστικά και ζωντανά οράματα. Η εσκεμμένη προσπάθεια κάποιου να επικοινωνήσει με το πνεύμα ενός αποθανόντος προσώπου είναι γνωστή ως νεκρομαντεία.


Φαντάσματα αναφέρονται σ' όλες τις χρονικές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ως φαντάσματα θεωρούνται οι εμφανίσεις ειδώλων ανθρώπων που έχουν πεθάνει.
Υπάρχουν μαρτυρίες για φαντάσματα εντελώς στέρεα και ορατά, τα οποία μπορείς να αισθανθείς με την αφή (προσοχή όμως: τα χέρια τους είναι πα-γω-μέ-να!!), φαντάσματα που φαίνονται αχνά σαν σκιές ή ομίχλη και φαντάσματα εντελώς διάφανα που μόλις και φαίνεται το περίγραμμά τους.
Υπάρχουν άνθρωποι φαντάσματα, ζώα φαντάσματα, αντικείμενα φαντάσματα, ακόμα και σπίτια ή λόφοι ή δέντρα φαντάσματα. 
Η όψη των φαντασμάτων:
Αν και τα φαντάσματα είναι κατά κύριο λόγο πνευματική ενέργεια , λέγεται ότι μπορούν να αποκτήσουν τη μορφή του «εκτοπλάσματος»(μια “ρευστή” κατάσταση ανάμεσα στην πνευματική ενέργεια και την ύλη). Το εκτόπλασμα αυτό , σαν ρευστό μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή θέλει , ενώ επειδή έχει και την υπόσταση ενέργειας φωτοβολεί και είναι ημιπερατό από το φως(εδώ ,ίσως, οφείλεται και η «διαφάνεια» που παρουσιάζει η όψη των πνευμάτων). Κύρια μορφή των φαντασμάτων είναι η μορφή του σώματος του θανόντα (δηλαδή, το φάντασμα παρουσιάζεται ακριβώς όπως ήταν το σώμα τη στιγμή του θανάτου). Επιπλέον , άλλες μορφές που έχουν παρατηρηθεί είναι ακανόνιστη φωτεινή ομίχλη , μπάλες φωτός , σφαιρικοί σχηματισμοί (orbs), σχηματισμοί που μοιάζουν με κορδέλες και φωτεινές σκιές.


Αυτή η καταπληκτική φωτογραφία λήφθηκε από τον φωτογράφο και γραφίστα Neil Sandbach το 2008. Ο Neil φωτογράφιζε κάποια γραφικά τοπία σε ένα αγρόκτημα στο Hertfordshire της Αγγλίας, ως μέρος ενός σχεδίου για κάρτες γάμου. Το ζεύγος που ήθελε τις κάρτες σχεδίαζε να κάνει την γαμήλια τελετή του εκεί. Αργότερα, ο Neil έμεινε έκπληκτος όταν εξέτασε την ψηφιακή φωτογραφία στον υπολογιστή του. Εκεί, σαν να τον παρακολουθούσε από μια γωνία ένα φάντασμα, λευκό, σχεδόν σαν λαμπερή φιγούρα η οποία μοιάζει με ένα παιδί.


Αυτή η ενδιαφέρουσα φωτογραφία λήφθηκε κάποια στιγμή γύρω στο 2000 στη Manila, στη Δημοκρατία των Φιλιππίνων. Σύμφωνα με το Ghost Research Society, δύο φίλες ήταν έξω για έναν περίπατο μια ζεστή βραδιά. Μία από αυτές παρακάλεσε έναν περαστικό ξένο να τις φωτογραφίσει χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού τηλεφώνου της (εξου και η εικόνα που είναι χαμηλής ανάλυσης). Το αποτέλεσμα παρουσιάζεται εδώ, με ένα διαφανές σχήμα που φαίνεται να κρατιέται φιλικά στο χέρι του κοριτσιού. 

Αυτή η φωτογραφία εμφανίστηκε τόσο στην “Chicago Sun-Times” όσο και στην “National Examiner”. Τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια έρευνας στο νεκροταφείο Bachelor Grove στις 10 Αυγούστου 1991 από μια ομάδα μελών GRS. Η εικόνα είναι μια διευρυμένη ασπρόμαυρη υπέρυθρη φωτογραφία που τραβήχτηκε σε μια περιοχή όπου πολλοί από την ομάδα αντιλήφθηκαν ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν. Δείχνει μια νεαρή γυναίκα να κάθεται πάνω σε επιτύμβια πλάκα με τμήματα του σώματος της να είναι κάπως ημιδιάφανη. Το φόρεμα που φοράει είναι επίσης αρκετά παλιό. Τραβήχτηκε από ένα μέλος της ομάδας, τον Jude Huff-Felz.




Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον σύζυγο της γυναίκας στην εικόνα ένα ηλιόλουστο απόγευμα με μια κλασσική φωτογραφική μηχανή με φιλμ. Είχαν μόλις μετακομίσει στο νέο τους σπίτι στο Σικάγο, Ιλλινόις. Στο παράθυρο στα αριστερά φαίνεται σαφώς μια ηλικιωμένη γυναίκα με τα μαλλιά της να τα έχει κουλουριάσει προς τα πάνω και ένα μπουλντόγκ δίπλα της. Δεν υπήρχε κανείς στο σπίτι κατά τη στιγμή της λήψης της εικόνας.

Δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για τις λεπτομέρειες αυτής της φωτογραφίας εκτός από το ζευγάρι που τώρα είναι και οι δύο νεκροί. Στα δεξιά του δέντρου στην πάνω δεξιά γωνία φαίνεται καθαρά ένα θολό σχήμα στην μορφή ενός ανθρώπου.

Η πολύ γνωστή φωτογραφία του παιδιού στο θρυλικό στοιχειωμένο σπίτι στο Amityville, ίσως το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο, έχει κατηγορηθεί πολλές φορές σαν φάρσα, όπως και όλα τα γεγονότα που συνδέονται με παραφυσικά φαινόμενα. Όμως η συγκλονιστική ιστορία του Ronald DeFeaoπου δολοφόνησε πατέρα, δύο αδερφούς και αδερφή συμβουλευόμενος φαντάσματα που κατοικούσαν το σπίτι, έχουν εξυψώσει τον θρύλο σε δυσθεώρητα ύψη και όσο δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι όλες οι ιστορίες περί στοιχειωμάτων είναι κατασκευασμένες, άλλο τόσο δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι αληθινές.

πηγές
aniwthoi
entercity
wikipedia
gokuthelegend



Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com